Favoriter: 0

Intervju med WestCoast Racings VD Dick Jönsson-Wigroth

Vi fångade WestCoast Racings VD Dick Jönsson-Wigroth för en kort pratstund om kläder, bilar och vad som händer under 2017. I över 20 år har Dick Jönsson-Wigroth drivit ett utav Sveriges mest framgångsrika racingteam. Inom bilsporten är precision, tajming och rätt material nyckelkomponenter för att lyckas. Vi satt ner med Dick för att prata om vad framgångsreceptet är för att lyckas i en av världens tuffaste sporter.

westcoast_intervju

Med över 20 års erfarenhet, över 15 SM-medaljer och ett nytt STCC-guld som partner till Polestar Cyan Racing 2016, får man väl kalla er Sveriges superteam. Vad är nyckeln för att vara så framgångsrik så länge?

Jag skulle säga fokus och viljan att vinna, det är allt. Vi har ett team som varje dag jobbar stenhårt för att få fram så bra bilar som möjligt. Sen har vi haft några av landets bästa förare som kunnat sätta sig i förarstolen och vinna race.

Vilken roll har du som VD? 

Mitt ansvar är att bygga det optimala teamet med allt från mekaniker och förare till rätt sponsorer för vår satsning. Tyvärr får jag inte möjlighet att meka så mycket med bilarna nu för tiden men grundintresset för racing är det som driver mig framåt.

Vad är viktigast för att ni ska kunna bli framgångsrika? 

Bilsport är verkligen en lagsport. Både bilen, föraren och teamet är extremt viktiga för att få allt att fungera. Personerna i vårt team ska känna att de är en del av WestCoast Racing. Alla måste lita på varandra och att den bredvid mig gör sin del av jobbet. Det är när vi ställer höga krav på varandra och lyckas leva upp till dom,  vi kan prestera som bäst och vinna race.

Vi har samarbetat med er under flera år nu, vad värderar ni när ni ska välja en partner?

Det gemensamma för alla våra partnerval är att vi själva måste tro på produkten eller tjänsten. Texstar erbjuder funktionella, högkvalitativa kläder som vi tycker visar vilka vi är.

Vad ser ni är största fördelarna med kläder från Texstar?   

Funktionalitet och design. Vi jobbar i väldigt tuffa miljöer där alla måste kunna leverera på högsta nivå hela tiden. Texstars kläder tillåter oss att jobba hårt och snabbt – samtidigt som hela teamet är snyggt klädda och representerar det WestCoast Racing vill stå för.

Är det några plagg ni tycker sticker ut extra? 

För oss är byxorna väldigt viktiga. Vi kryper mycket på marken och under bilarna och att ha stryktåliga byxor med skön stretch är avgörande för att vi ska kunna göra ett bra jobb. Funktionsplaggen generellt tycker vi väldigt mycket om. Pikétröjorna som andas är väldigt sköna under fartfyllda racedagar, oavsett om vi är i Sverige i 10 plusgrader eller i Asien och 30 plusgrader, är kläderna sköna och funktionella.

Hur ser säsongen 2017 ut?   

Vi kommer fortsätta en satsning på Swedish GT tillsammans med Polestar Cyan Racing. Dessutom kommer vi köra Formula STCC Nordic här hemma och samtidigt göra en ny satsning på TCR International med nya bilar och förare. Det ser vi fram emot!

Det ska bli spännande att följa er. Lycka till!  

Tack!

Klicka här för att följa WestCoast Racing